Utilstrækkelighed og værdig ledelse – En samtale med Nana Askov

Jeg er meget beæret og taknemmelig over at få lov til at være med i Nanas podcast “Magic Monday”, hvor vi folder et emne ud, jeg er særligt optaget af:
Forskellen på at lede dig selv og andre fra en følelse af utilstrækkelighed og fra et ressourcefuldt og værdigt sted inden i dig.

Nana Askov og jeg deler en stor kærlighed til Heroes Journey som udviklingsværktøj.

Det blev til en samtale, hvor vi både dykker ned i dybet og hilser på utilstrækkeligheden og taler om, hvad der skal til for at komme videre fra denne følelse og lede sig selv fra et værdigt sted.

 

Fra utilstrækkelighed til ressourcefuld

Værdig Ledelse, som ikke mindst starter med værdig selv-ledelse, handler om “stepping into authority” skridtet på helterejsen. At træde ind i sin egen autoritet – træde i karakter – er sårbart og frygtindgydende og det involverer altid en samtale med dine drager og sirener. Eller i almindeligt sprog med din frygt, din indre konflikt og dine overspringshandlinger. Det er derfor også rejsen fra ubevidst om sine mønstre til kropsbevidsthed og evnen til at være med sin egen sårbarhed.

Det med at føle sig utilstrækkelig er bestemt noget jeg selv kender til både i mit arbejdsliv og privat som forælder. Rejsen fra utilstrækkelig til ressourcefuld er i høj grad også min egen helterejse, som jeg har taget om og om igen og derfor nu kan give videre. Undersøgt, følt og oplevet med hud og hår.
Utilstrækkelighed bunder i en angst eller skam over ikke at være god nok og tilstrækkelig, som den du er. Når vi befinder os der, så har vi en tendens til at skulle gøre noget for at bevise eller overbevise andre om vores værd og ret til at være. Det kan være udmattende og skaber ofte drama omkring os, når vi fra et afmægtigt sted forsøger at forklare og forsvare os selv.
Vejen ud er at mærke ubehaget og få øje på det, værdien, der ligger nedenunder din frygt, som er værd at beskytte. Hvad er det du har brug for og hvad er det kærligste og vigtigste at gøre ved det lige nu.
Værdig Ledelse, er blive i troen på at du er ligeværdig og god nok.
Vi taler om tillid og mod til at tage ansvar for egen integritet, også når beslutningerne bliver svære og der følelsesmæssigt er meget på spil.
Om at se sin frygt i øjnene, leve med tvivl og stå ved sin sårbarhed, som et helt menneske.
Hvis du har lyst til at lytte med, så finder du afsnittet på Nanaaskov.dk/podcast udsendt d. 8. oktober 2023 eller der, hvor du plejer at lytte til podcasts. F.eks. her >>
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *